MOLNÁR MARINETTA 

Pályámat színészként kezdtem, majd egy éles váltással közgazdászként a pszichológia, viselkedéselemzés és tanácsadás területén bővítettem tudásom (pszichológiát, kriminál- és individuálpszichológiát, pszichoterápiát illetve coachingot tanultam) és bizonyossá vált számomra: az én hivatásom az emberek támogatása abban, hogy elérjék céljaikat - legyen az üzleti vagy magánéleti. Vallom, hogy ha azzal foglalkozol, amit szeretsz és az utadon vagy, a siker és az igazi flow-élmény nem maradhat el: én például rövid időn belül, huszonévesen lettem egy nemzetközi vállalat HR és kommunikációs vezetője, ahol frissen végzett coachként lehetőségem nyílt azonnal gyakorlatba ültetni a tudásom. Ezután számos szektorban tevékenykedtem, hol szervezetfejlesztőként, coachként, trénerként, kommunikációs szakértőként vagy éppen HR Directorként, de az egyéni/csoportos fejlesztés, támogatás,problémamegoldás mindenhol szerves - és vélhetően a leghasznosabb - része volt a munkámnak. 

Az évek alatt azt tapasztaltam, hogy úgy tudom leginkább segíteni az embereket, ha igazán látom és értem őket, őszintén hiszek bennük és a lehető legtöbb aspektusból, nyitottan tudok rávilágítani a megoldandó problémájukra. Az elmúlt 15 évben én is temérdek segítő: pszichológus, kineziológus, terapeuta, coach vagy akár buddhista tanító szemléletmódját, módszereit tapasztalhattam meg a saját bőrömön is, elvégeztem számos képzést, tanfolyamot is a tudományostól kezdve az agykontrollon át a spirituálisig, és kialakítottam a magam sajátos hitrendszerét, eszköztárát, holisztikus látásmódját, ahol a racionalitás és a lélek tökéletes harmóniában vannak. Talán Popper Péter szemléletmódja áll hozzám legközelebb: "...alapvetően szkeptikus ember vagyok. Hozzáteszem, a szónak a jó értelmében, vagyis nem úgy, hogy semmiben sem hiszek, hanem úgy, hogy mindent lehetségesnek tartok." 

 

GERENDÁS ÉVA

Amikor az általános iskola első osztályában kitüntetést kaptam a közösségért végzett munkámért még nem sejtettem, hogy sorsom megpecsételődött. Csak később vált világossá számomra és tudatosan pedig 19 éve vallom, hogy a flow élményt számomra azt jelenti, amikor embertársaim, ügyfeleim, kollégáim a közös munka során bizalmukba avatnak és együtt tárjuk fel a fejlődésük lehetséges irányait és osztozom az önreflexió és az önismereti munka során megjelenő „aha” élményük örömében. Szupervízorként Szervezetfejlesztőként, coachként az önmagamról való tanulás életem része lett. Az évek során megismertem több tudományos pszichológia módszertant, melyeket a saját élményű önismereti tanulásokkal, meditációkkal és spirituális élményekkel integráltam. Célom, hogy minél több embert kísérjek és támogassak saját felfedező, önismereti útján annak érdekében, hogy boldogabban, tudatosabban éljük meg életünk gyönyörű és kihívásokkal teli napjait.

© Copyright Önkép