Vállalati tréningek

Mindig is célom volt, hogy olyan vezető legyek, akit tisztelnek és követnek a beosztottjai, és akinek nem azért hajtják végre a kéréseit, mert tartanak tőle - vagy az esetleges szankcióktól -, hanem mert nem akarnak csalódást okozni neki. Úgy érzem, ezt sikerült megvalósítanom. Ezt az érzést, az ehhez vezető utat és eszköztárat mutatom meg tréningjeimen és vezetői coachingjaimon.

A fejétől bűzlik a hal?

Nem hiszek az unalmas, elméletszagú tréningekben, vezetőként én sem szerettem. Ellenben hiszem, hogy minden kollégát, csapatot lehet fejleszteni, motiválni, összekovácsolni, csupán a vezetőiket a megfelelő stílusban, vállalatspecifikusan kell tréningezni, mutatni számukra más lehetőségeket, amikre eddig talán nem is gondoltak.  

Számos olyan vállalattal foglalkoztam, ahol a leaderek szakmai tudásuk, a cégnél eltöltött idejük, stb. alapján, "automatikusan", mindenféle fejlesztés, képzés, iránymutatás és támogatás nélkül lettek csoportok irányítói. Az eredmény: elégedetlen emberek, bosszankodó főnökök, kiégés, totális demotiváltság, mérgező hangulat, növekvő fluktuáció. 

Miközben ha tudatosan foglalkozunk azzal, hogy a supervisoroknak, managereknek, közép- és felsővezetőknek olyan eszköztárat adjunk a kezükbe, amivel a későbbiekben már egyedül, magabiztosan tudnak irányítani, motiválni, megtartani, főnök helyett VEZETŐvé válni, nem csak gazdaságilag teszünk jót a tulajdonosoknak és a vállalat egészének, hanem kellemesebb hellyé változtatjuk munkahelyünket, ahová a kollégák, és mi, vezetők is örömmel megyünk dolgozni. 

Árajánlatot és képzési tervet személyes vagy online egyeztetést követően tudok adni.

© Copyright Önkép